Dansk-irsk duo bag fantasifuld kunst i Odder

APOPHENIA er titlen på Odder Kunsts næste udstilling med Fernisering 2. august 2024 kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, Odder.
Udstillingen er herefter åben på fredage, lørdage og søndage til og med 25.8. 2024 mellem kl. 14 og 17.

Kunstnerne bag udstillingen er Ditte Byholt Leibøll Jensen, der fra Aarhus, og Callum Sheeran-Purcell, der er irsk kunstner, bosat i Danmark. De udstillede værker er produceret i kunstnernes retreat i Saksild i løbet af det sidste års tid, og derfor har duoen et stort ønske om at visse deres værker hos Odder Kunst.

Duoen er især inspireret af historiske artefakter og imaginære genstande i det fiktive Harry Potter univers. Anden inspiration er bl.a. fra ånden i Det Vilde Vesten, den mexicanske indflydelse på Texas, deres hund Gonzales samt Præriens vilde natur.

Titlen APOPHENIA, refererer til et naturfænomen. Som når man oplever figurer i vilkårlige sammenhænge, det kan være når skyerne på himlen danner i dyrelignende former. Udstillingens værker er udformet gennem en legende tilgang til netop dette fænomen, og fremgår i diverse materialer.

Med kunstnernes designbaggrund lander mange af værkerne et sted mellem kunst og design. Deres tilgang er ofte pragmatisk med fokus på udførelsen og produktionsprocessen af værket, godt hjulpet på vej af deres viden om materialer og værktøjer, så ideerne kan realiseres.
Værkerne er skabt mellem 2023-2024, og omfatter maleri, skulptur, videokunst, objekt- og møbeldesign.

Ditte Byholt Leibøll Jensen er uddannet designer på Det Kongelige Akademi i København og har desuden uddannelsesophold i udlandet herunder The Glasgow School of Art i Skotland og L’Université d’Aix-Marseille i Frankrig.

Callum Sheeran-Purcell er uddannet ved National College of Art and Design i Dublin, Aarhus Arkitektskole og Det Kongelige Akademi i København. Under sit ophold i København arbejdede han hos designfirmaet Spacon & X, hvor han møder Ditte.

APOPHENIA

APOPHENIA
APOPEHNIA